vrijdag 16 november 2007

platform text A

english translation follows

W e r e l d g e n o o t,
Werkloos ? Tijd om je af te vragen waarom ? Teveel werk, altijd meer op minder tijd presteren ? Je wordt tot een helse konkurrentie met je collega's of andere boeren of ondernemers verplicht ? Je hebt vragen naar het waarom van armoede en oorlogsverspillingen ? Je vindt het maar niks dat de oorlogsmachine via één president, zelfs tegen zijn congres in, puinhopen aanricht ? Of je vraagt je af hoe een partijleider en premier tegen de meerderheid van zijn partijleden in mee ten oorlog kan trekken ?
Je denkt : 'leven en werken in zo'n wereld...dat kan toch de bedoeling van het leven niet zijn'. ? Je ziet de zin van het werk dat je doet misschien niet zitten…en je vindt zo maar dadelijk niets anders. Je vindt geen partij of vakbond die een allesomvattende
uitleg of een oplossing heeft...of de tegenkrachten die je ontmoet lijken versnipperd.
Je vindt dat het onderwijs en de pers je het hoe en waarom van de geschiedenis en het hedendaagse leven niet kunnen verklaren. Ook je sociale en persoonlijke relaties zijn niet gebaat met al die omstandigheden.
Je bent een aantal uitzendingen, kranten of ongezonde leefgewoonten waarvan je vindt dat ze de mens afstompen beu en je wil daar ,om te beginnen , bij je eigen iets aan doen.
Je beseft dat een mens niet alleen gemaakt is om te werken en je wil opkomen voor jezelf en anderen ; omdat ook in andere mensen en in andere gezinnen en in andere werkeenheden en in andere landen…dezelfde vragen zich soms nog schrijnender en dringender lijken te stellen. Jij hebt geen drug meer nodig : je weet uit eigen en gedeelde ervaring heel goed dat op zelfmedelijden en ijdelheid gebaseerde emotionele navelstaarderij en opgefokte konsumptiedrang je kritische zin en je eigen innerlijke verdieping in de weg staan.
Kortom ; je bent je bewust van een aantal zaken die je bewustwording vernauwen…en je realiseert je dat je medestanders nodig hebt om al dat inzicht in vernieuwende groei en daden om te zetten.
de bewuste keuze
Je wil je best inzetten voor een betere wereld, zonder armoede, oorlog, werkloosheid en allerhande vervuiling. Als die wereld er dan maar niet uitziet zoals de wereld nu.
Afgejakker op het werk, teveel gebrek aan interesse voor de rest van de wereld, te weinig tijd voor lezen en studeren. Het leven niet meer als zingevend kunnen ervaren.
Plat imbeciel vermaak, sensatie voor alles. Weinig diepgang en inhoud vinden.
Shows over hoe men mensen elimineert, zodat het individu overblijft en met de poen gaat lopen...een bestudering van de menselijke psychologie om er geld mee te verdienen...hoera hoera wat amuseren we ons binnen het kader van 't geldimperialisme.
Valse spanningen opbouwen om ons van klassegenoten of anderstaligen of andersgelovigen te scheiden. Nog meer reklame in onze hoofden jagen om ons nog meer te doen kopen...dat proces mag niet stil vallen of het GELDsysteem valt op zijn gat.
Je inzetten voor een wereld waar geen gekken om een oorlog vragen omdat een oorlog weer voor werk zou zorgen. Een wereld waar men niet met halve waarheden goochelt,
het beschermen van de machtsposities indachtig.
Men misbruikt het rijke filosofische erfgoed achter woorden zoals religie, god, socialisme en zoveel meer... voor de doeleinden van de spekulatie. 't Is allemaal niet de bedoeling dat dit zo blijft. Misschien maken we het in de toekomst nog mee dat we op een dag aan internationale programmaverkiezingen kunnen meedoen : in een eerste ronde stemmen voor een programma en in een tweede ronde pas voor de dirigenten, per projektlijsten in plaats van partijlijsten bijvoorbeeld. We zullen het de koning (ahum) eens voorstellen of we dat in België niet mogen lanceren als de politiek door z'n egoïsme en gulzigheid hier in zijn eigen netten verstrikt raakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

enkele diepzinnige dingen toevoegen ?